Nokia разширява портфолиото с евтини модели

2013-03-04 16:33:00
Nokia разширява портфолиото с евтини модели
Снимка: Nokia

С четири нови мобилни телефона от евтиния и средния ценови сегмент финландският концерн Nokia разширява познатия си вече многоцветен дизайн върху цялото си продуктово портфолио. По време на започналия в Барселона Mobile World Congress финландците правиха Lumia 520 и Lumia 720 – два нови смартфона, както и два конвенционални телефона - Nokia 301 и Nokia 105.

 

Малкият 105 представлява с цената си до 15 евро най-евтиният въобще модел с марката Nokia. С 520 Nokia разширява гамата си Lumia с допълнително устройство за начинаещи и намалява ценовия праг за смартфони, пише Techworld.

 

 

"Ние представяме единната идентичност на Nokia в целия портфейл", казва главният дизайнер Марко Ахтисаари. В допълнение Nokia пуска и своята платформа Here, която предоставя услуги, свързани с местоположението на ползвателя – тя ще бъде предложена и на други партньори.

 

"Nokia става по-смела", заяви главният изпълнителен директор Стивън Елоп в понеделник сутринта в Барселона. Производителят надгражда своето портфолио от устройства, както и важните си партньорства. Елоп заяви, че Windows Phone е много подходящ за ползване в големи корпорации и компанията му е получила много запитвания от корпоративни клиенти.

 

И докато Lumia 720 с цената си от 249 евро се класифицира в средната класа, Lumia 520 с цена 139 евро е един от най-евтините телефони с Windows. И двете устройства работят на последната засега платформа на Microsoft - Windows Phone 8.

 

Nokia Lumia 520 е най-евтиният смартфон с Windows Phone 8 на Nokia. Той разполага с 1 GHz dual core процесор, 8 GB вградена памет, четириночов дисплей, 5 МР камера с автофокус, различни цветове на корпуса (жълто, синьо, червено, черно и бяло). Устройството идва с популярните приложения на Nokia Lumia в камерата + Nokia Music и Nokia Here - Maps, Drive, Transit.

 

Nokia Lumia 720 е малко по-голям. Това е смартфон за пазарите, които нямат LTE покритие. Разполага с 4,3-инчов ClearBlack дисплей с Gorilla Glass 2, microSD слот, тънък корпус и отново супер чувствителен тъчскрийн, който може да се ползва и с ръкавици. С особено внимание бе представена 6,7 мегапикселовата камера с оптика на Carl Zeiss. Устройството има и приложение Place Tag, което превръща снимките в картички с надписи върху тях.

 

С цена от 15 евро Nokia 105 е най-евтиният телефон на марката. Той е насочен към хората, които никога не са имали мобилен телефон или искат втори апарат. Устройството е с приятен дизайн, отново има различни цветове, клавиатура, защитена от пръски вода и прах, както и типичното за финландците фенерче.

 

По време на пресконференцията от компанията представиха включен преди 2 седмици телефон, който все още има поне половината заряд на батерията си. Дисплеят е малък и не е чувствителен на докосвания. Устройството е снабдено с най-важните екстри – камера, игри и календар. Очаква се да се появи на пазара още през това тримесечие и може да бъде намерен и в Европа.

 

Nokia 301 също идва с различни цветове, подобно на Nokia Lumia, и разполага с HD глас, 3G свързаност, двусимова версия и вградени приложения, сред които е панорамна възможност за снимки с камерата, WhatsApp и други.Nokia 301 има и интересен асистент за автопортрети, който указва посоката за преместване на камерата, за да попадне лицето максимално в центъра на екрана. И този модел е с нечувствителен на докосвания екран.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия