Това ли е апартаментът на бъдещето? (+видео)

2013-03-03 17:30:00
Това ли е апартаментът на бъдещето? (+видео)
Снимка: YouTube

Постоянното развитие на технологиите обуславя все по-модерната среда, в която живеем. Поредният пример за това е уникален по рода си интерактивен апартамент, дело на италианска високотехнологична компания, който е на последния етап от разработката си и дава сериозни заявки да се превърне в модерния дом на бъдещето, съобщава в. “Daily Mail”.

 

 

Апартаментът разполага с интеркативни стени, наподобяващи монитори. Те могат да се използват за сърфиране в интернет пространството, ровене в социалните мрежи, онлайн разговори с приятели, гледане на филми и каквото още се сетите.

 

Всяка техника в интерактивния апартамент може да се управлява само с говор и жестове. Светването и изгасянето на лампите, пускането на печката и отварянето на хладилника – всичко това е лесно като детска игра и може да се прави дори от разстояние.

 

Иновативният проект се разработва от около 3 години насам. До момента са завършени 100% от хардуерните компоненти и около 40% от софтуерните. Очаква се съвсем скоро апартаментът да достигне до крайната точка от разработката си. Вижте го:

 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
jasmins
преди 11 години

Едно грешно движение и пералнята се самозапалва..не шегувам се :Д Това със будилника беше готино :)

tori
преди 11 години

Опасявам се, чеще стане нещо подобно на 451 градуса по фаренхайт.

the_world_around_me
преди 11 години

Ооо ,не ми трябва такова нещо :)

scrooper
преди 11 години

Нали се сещате колко брутално ще е облъчването...

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия