Видеоигрите са полезни

2013-02-10 20:45:00
Видеоигрите са полезни
Снимка: sxc.hu

Съществуват редица изследвания, изтъкващи вредата на агресивните видеоигри върху поведението на децата и тийнейджърите. Професор Марк Грифитс от университета Nottingham Trent обаче е на противоположното мнение – той смята, че видеоигрите всъщност могат да бъдат много полезни, пише в. “Sun”.

 

 

След дългогодишни изследвания и проучвания по въпроса Грифитс стигнал до заключението, че играенето с мярка не само не вреди, но има и положителен ефект върху хората. Така например, след тежък и уморителен ден в работата, една видеоигра може да се окаже перфектният помощник в релаксацията.

 

Освен това, редица проучвания по въпроса показват, че доброто справяне с дадена игра води до повишаване на самочувствието на подрастващите. Нещо повече – някои видеоигри учат децата да помагат на другите и да проявяват социална отговорност.

 

Що се отнася до шутърите, които най-често биват обвинявани за агресивното поведение сред тийнейджърите, за тях отдавна е доказано, че подобряват координацията между очите и ръцете и водят до развиването на способност за по-бързи реакции в дадени ситуации. Освен това не съществуват доказателства, че този род игри правят възрастните по-агресивни, така че след навършването на 18 години, те не би трябвало да оказват негативен ефект върху играещите ги.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kevinn
преди 10 години

нз дали са полезни или не но имам малак проблем изтеглих си megapolis hack tool няколко версии и на свички ми търси парола ако някои знае каква е моля кажете ми

MB1992
преди 11 години

Вярно е. Някои игрици са доста яки. Имам GTA IV, Just Cause 2, Flight Simulator и няколко подобни. За релаксация или скучна неделя си е перфект.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия