Нов опасен вирус дебне в игра във Facebook!

2013-01-31 09:30:00
Нов опасен вирус дебне в игра във Facebook!
Снимка: Facebook

В последно време повече потребители на социалната мрежа Facebook са засегнати от новия компютърен вирус PokerAgent, който краде имена и пароли, съобщиха от компанията ESET. До този момент засегнатите са нас 16 000 души. Вирусът може да разпознава потребителите, които играят онлайн играта Texas HoldEm Poker.

 

 

Създателят му го е използвал, за да се сдобие с потребителското име и паролата за Facebook на нищо неподозиращите жертви, играещи въпросната игра. Той имал възможността да види техните рекорди, паролата им и евентуално въведена информация за кредитните им карти. Потребителите могат да купуват допълнителни кредити с реални пари, за да продължат да играят. За целта те използват кредитната си карта или PayPal.

 

Профилите на хората, които не са въвели данните от кредитната си карта или пък имат ниски постижения в играта, са били използвани за разпространяване на линк към сайта.

 

Бъдете изключително внимателни, когато сте в интернет! Навсякъде дебнат опасности, затова се научите да се пазите. Не си чатете с непознати, не споделяйте прекалено много информация за себе си и избягвайте да играете на игри във Facebook, които могат да бъдат потенциално опасни.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия