Пазарът на смартфони продължава да расте

2013-01-27 12:00:00
Пазарът на смартфони продължава да расте
Снимка: Reuters

Пазарът на смартфони продължава да расте в световен мащаб, сочат данните от статистика на “Strategy Analytics”, съобщава Digital Trends.

 

През изминалата година се наблюдава ръст от впечатляващите 42% на продажбите на смартфони. Докато през 2011 г. са били продадени 490 млн. подобни мобилни устройства, то през 2012 г. пласираните на пазара бройки са наброявали 700 млн.

 

 

Лидер в продажбите на смартфони и през изминалата година е бил корейският технологичен гигант Samsung, държащ 30% от пазара. На второ място се нарежда американската корпорация Apple, която през 2012 г. е осъществила 19% от продажбите на смартфони в световен мащаб.

 

Третата позиция е отредена на финландската компания Nokia, чийто дял от 16% през 2011 г. се е сринал до едва 5% през изминалата година. Веднага след Nokia се нарежда тайванският производител HTC с 4,65% от общите продажби на смартфони за 2012 г. Почти същия дял има и канадската компания Research In Motion, произвеждаща BlackBerry.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
NomNomNom
преди 11 години

Вместо да мъкна лаптоп навсякъде, ми е удобно с телефона. По-лесно е видиш даден адрес в интернет или да си пуснеш gps-a, от колкото да се луташ, пък тези телефони ти предлагат това. Можеш да си проверяваш служебната поща, докато си навън, без да тръпнеш, че може да стане нещо, докато те няма. С приложения, като skype и viber, изпращаш безплатно съобщения и говориш безплатно, стига да плащаш 5лв на месец за интернет.

Nam3less3
преди 11 години

Явно си нямаш и идея от функциите на тия смартфони, даже са твърде евтини за това което предлагат.

paolina13
преди 11 години

Честно казано, не виждам за какво са ви толкова скъпи телефони. Какво ще ги правите? Един by Browse to Save">телефон е предназначен за употреба! За контактуване на хората! А не за някакви си игрички... поне за мен това е така....


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия