9-годишно момче стана най-младият сертифициран специалист на Майкрософт

2013-01-18 22:00:00
9-годишно момче стана най-младият сертифициран специалист на Майкрософт
Снимка: sxc.hu

9-годишният Пранав Калян – момче от индийски произход, живеещо в САЩ с родителите си, се превърна в най-младият сертифициран технологичен специалист на Майкрософт, съобщава “Times Of India”.

 

 

Само преди няколко дни, на 12 януари, детето се явило на изпита по ASP.NET Framework 3.5 и успяло да го изкара, при това с висок резултат. Именно така то вписало името си в историята на технологичния гигант Майкрософт, като най-младият сертифициран специалист, признат от компанията.

 

„Още от най-ранна възраст Пранав се интересуваше повече от компютрите, отколкото от играчките. Той започна да пише малки софтуерни програми едва на 6 години. В момента той дори умее интегралното и диференциалното смятане. Математическите му способности му помагат да програмира”, коментира бащата на талантливото момче.

 

Самият Пранав пък признава, че се интересува от компютри от 2-годишна възраст. Когато станал на 6, той започнал да се занимава с HTML. За сериозния изпит на Майкрософт той се подготвял в продължение на 18 месеца, като в дните, в които не ходел на училище (събота и неделя и по празниците), той програмирал по над 8 часа на ден.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Game_Fan98
преди 11 години

Да имаш световно отличие е хубаво,но да имаш детствопълно с игри е хиляда пъти по-добре.Поне така си мисля.

dimitar.,
преди 11 години

Това дете явно има уникален потенциал, не виждам защо да го пропилява. На него компютрите са му по-интересни от това да си троши главата по площадките. И защо на нико(го) не пожеляваш детство, в което да прави това, което му харесва и да получава признание на световно ниво?

Game_Fan98
преди 11 години

Като му струпат градиенти,че ротация,че Дивергенция,че и Оператор на Лаплас ще му стане повече от приятно.

papugai
преди 11 години

И това някакъв повод за гордост ли е ? Детето вместо да играе седи по 20 часа пред компа, на никой не пожелавам такова детство.

SpiritInBlack
преди 11 години

Изродче малко.Аз интегралите едвам ги научих на 20

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия