Рокля-паяк пази личното пространство на притежателката си (+видео)

2013-01-12 18:00:00
Рокля-паяк пази личното пространство на притежателката си (+видео)
Снимка: YouTube

Вероятно много от нас се чувстват неприятно, когато някой напълно непознат се приближи на разстояние, което разваля комфорта ни и нарушава личното ни пространство. Сега обаче този проблем вече си има решение – високотехнологична рокля-паяк, способна да отблъсне дори най-нахалните случайни минувачи, пише OddityCentral.

 

 

Необичайното облекло е дело на холандската дизайнерка Анук Уипрехт и софтуерния инженер Даниел Шатцмайър. На пръв поглед роклята изглежда съвсем обикновено – черна и стилна. Това, което я отличава от останалите подобни дрехи, обаче, са паякоподобните крайници, прикрепени към горната ѝ част и прилягащи на раменете на жената, която я носи.

 

Пипалата, наподобяващи краката на неприятните насекоми, разполагат със сензори, които реагират на външни дразнители – движещи се обекти на опасно близко разстояние. Когато сензорите се активират, страховитите паякоподобни крайници започват да се движат в опит да отблъснат приближаващите се натрапници.

 

Роклята-паяк бе представена по време на Европейската седмица на роботиката, провела се през ноември месец в чешката столица Прага. За да придобиете по-добра представа за нея, вижте това видео:

 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SpiritInBlack
преди 11 години

Dr Octopus hahaha


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия