Ще пусне Apple евтин iPhone на пазара?

2013-01-11 15:01:00
Ще пусне Apple евтин iPhone на пазара?
Снимка: Reuters

През тази седмица и Wall Street Journal, и реномираната новинарска агенция Bloomberg писаха, че Apple планира да предложи по-късно през годината по-малка и по-евтина версия на iPhone. Тази възможност обаче сега е отречена от самия американски технологичен концерн.

 

Както пише специализираният блог 9to5Mac маркетинг директорът на компанията Фил Шилер е заявил в интервю за китайския вестник Shanghai Evening News, че в тези последни спекулации за нискобюджетен модел iPhone няма нищо вярно.

 

 

Шилер заявява, че Apple не се опитва да грабне пазарен дял с всички сили и на всяка цена: "Ние не сме като други компании, които предлагат няколко продукта наведнъж и след това се надяват, че поне едно от тези устройства ще намери благоволението на потребителите".

 

Конкурентите на Apple предлагали на пазара нови продукти един след друг, но след придобиването им клиентите разбирали, че нямат подходящ софтуер или потребителски опит, заяви Шилер. Маркетинг директорът на Apple изрично подчертава, че именно потребителският опит е от ключово значение за успеха на технологичния концерн.

 

„В Apple не смятаме, че може да се прави компромис с хардуера“, казва Шилер. "Зад всеки продукт, който ние произвеждаме, седят само най-добрите налични технологии. Това включва фактори, като например производственият поток, дисплеят Retina и дизайнът с едно тяло", заяви Шилер.

 

Интервюто на Шилер в тази връзка именно в китайски вестник не е съвпадение, смятат от технологичния блог. Пазарът на най-голямата по население страна в света е конкурентен, търсени са не само продукти от високия ценови сегмент, но и по-евтини модели за широките маси. Именно към такива потребители можеше да бъде насочен новият нискобюджетен модел, а и през тази седмица Шилер и главният изпълнителен директор на концерна Тим Кук бяха на посещение в страната.

 

Според Шилер обаче Apple не се вълнува особено много от това: „Въпреки популярността на евтините смартфони, те никога няма да имат съдбата на продуктите на Apple". Той напомни, че наистина компанията му държи „само“ 20% от пазара на смартфони, но затова пък 75% от печалбата, която се генерира на него.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
flawl3ss
преди 11 години

Ще научи автор елементарна граматика и словоред?

Hayashi
преди 11 години

Заглавието на статията да не би да е превеждано от китайски с Гугъл преводач?

koshtramba
преди 11 години

Алооо! Какъв е тоя словоред, бееее, журналистиии?!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия