Китайски фермер създаде автомобил, задвижван от вятъра (+видео)

2012-12-26 10:00:00
Китайски фермер създаде автомобил, задвижван от вятъра (+видео)
Снимка: YouTube

55-годишен китайски фермер създаде автомобил, задвижван от вятъра, който може да го направи милионери. Виждали сме какви ли не превозни средства, задвижвани от различни алтернативни източници на гориво, но изобретението на Танг Зенгпинг е наистина нещо уникално, пише OddityCentral.

 

 

Иновативният автомобил е изобретен в рамките на само 3 месеца. Той е с височина от 1 метър и дължина – 3 метра. Колата работи с помощта на батерии и електрически генератори, които се зареждат благодарение на вятъра, създаван от огромния вентилатор, разположен в предната част на возилото. Още по-хубавото пък е, че превозното средство може да развие впечатляващата скорост от 140 км/ч.

 

Ако трябва да сме напълно точни, автомобилът не се задвижва изцяло чрез силата на вятъра. При редовна експлоатация е необходимо неговите батерии да се зареждат в електрическата мрежа през няколко дни. В сравнение със съществуващите в момента електромобили обаче, колата, създадена от китайския фермер, издържа три пъти по-дълго благодарение на способността си да се зарежда с енергия до голяма степен и от вятъра.

 

Танг Зенгпинг се надява технологията му да бъде закупена от голям производител на автомобили, който да започне масово серийно производство. Той обаче не ламти за пари. Неговата единствена цел е да помогне на обществото.

 

Вижте иновативния автомобил, задвижван от вятъра:

 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия