За всички хора, които не искат да се разделят с любимата си музика дори и след смъртта, шведската компания “Pause” създаде музикален ковчег, оборудван с висококачествена аудиосистема, съобщава OddityCentral.

 

 

Необичайният продукт, носещ името CataCoffin, е предназначен за всички любители на музиката, които не искат да скучаят в задгробния си живот. За целта те ще разполагат с вградена в ковчега си аудиосистема, благодарение на която ще могат да слушат плейлист от подбрани песни, инсталиран на музикалния им сървър – надгробният камък, разполагащ с 2,5 GHz Intel процесор.

 

Плейлистът може да бъде приживе създаден от покойника, а също така и да бъде постоянно обновяван от неговите приятели и роднини, благодарение на услугата Spotify и новите 4G мрежи. Надгробният камък, предлаган в комплект с иновативния ковчег, разполага със 7-инчов LCD дисплей, който във всеки един момент показва коя е слушаната от починалия човек песен.

 

Както вече се досещате, цената на CataCoffin е доста солена - 31 500 долара. Не е ясно колко подобни ковчега са били продадени до момента, но със сигурност има достатъчно заможни шведи, готови да се разделят с известна сума пари, за да „слушат” любимата си музика дори и след смъртта си.

 

Вижте рекламата на CataCoffin:

 

Автор: Илиана