Много приятелите във Facebook = много стрес

2012-11-27 12:29:00
Много приятелите във Facebook = много стрес
Снимка: Reuters

Няма спор – Facebook е неизменна част от живота на почти всеки човек. Наскоро направено проучване показва, че колкото повече приятели имаме в социалната мрежа, толкова по-стресирани сме, пише в. „Дейли телеграф“.

 

Всеки човек сам решава колко контакта да има във Facebook, някои се ограничават до 100, за другите 200-300 е нещо нормално, трети смятат, че няма нищо лошо да приемат поканите за приятелство, дори на хора, които не познават.

 

 

В социалната мрежа хората имат 6 категории приятели – приятелите от реалния живот, семейството, далечни роднини, колегите и работодателите, приятелите на приятелите и online приятели.

 

Многобройните приятелства във Facebook засилва стреса у хората, защото те трябва да полагат усилия да изглеждат максимално добре пред всеки, да опровергават очакванията на семейството си и в същото време да са интересни на своите приятели и познати.

 

Според статистиката 33% от потребителите на социалната мрежа използват опциите на Facebook за това кой има право да разглежда детайлно техните профили.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MB1992
преди 11 години

Затова не си гледам фацибука :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия