Samsung Galaxy Note 2 с над 5 000 000 доставки

2012-11-27 11:22:00
Samsung Galaxy Note 2 с над 5 000 000 доставки
Снимка: Reuters

Точно 2 месеца, след като Samsung пусна в глобална продажба на 26 септември 2012 г. фоблета си Galaxy Note 2, корейският концерн обяви, че от устройството са доставени 5 млн. броя.

 

На компанията ѝ отне около месец да продаде първите 3 милиона броя и продажбите все още продължават да бъдат силни, след като Samsung започна да доставя устройството на американския пазар едва от 24-и октомври. В началото на декември в Китай ще бъде представен и вариант с две сим карти. По този начин корейският концерн може да разчита на покачващи се продажби.

 

 

Galaxy Note II е 5,5-инчов хибрид между смартфон и таблет (фоблет). Той разпокага с четириядрен процесор с тактова честота 1,6 GHz, 2GB RAM памет и 64GB памет за съхранение на файлове (като поддържа карти за памет до 128 GB).

 

Броят на доставените устройства при всички положения може да се характеризира като успех, въпреки че „доставени“ не означава автоматично „продадени“ на клиенти, но най-малкото – Samsung ги е доставил на дилъри, които въз основа на търсенето са препродали голяма част от тях на крайни клиенти.

 

Galaxy Note 2, заедно с Samsung Galaxy S3 са в момента най-успешните продукти на мобилното подразделение на корейския концерн. Този успех очевидно не се харесва особено на Apple, а американският конкурент добави в петък Galaxy Note II, заедно с още 5 устройства, към текущото си съдебно дело за патенти със Samsung.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Nam3less3
преди 11 години

Ми нормално ноута мачка всичко.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия