Ако поне веднъж ви се е случвало да си направите компрометираща снимка, която сте разпратили на всичките си приятели, без да се замислите за последствията, или пък да изпратите пиянско съобщение на бившата си любов, ново приложение за iPhone вероятно крие отговора на молитвите ви, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Приложението Snapchat, разработено от двама студенти от Станфордския университет, ви позволява да направите снимка и да я изпратите на приятелите си. Те обаче имат правото само да я видят за няколко секунди, след което тя се самоунищожава, при това – без да остави никаква дигитална следа. Така компрометиращите фотоси не могат да плъзнат из социалните мрежи и интернет пространството без вашето желание.

 

Приложението работи на същия принцип и с изпратените текстови съобщения, които остават видими за получателя им само в рамките на не повече от 10 секунди, след което изчезват завинаги. Така дори и да сте изпратили SMS, за който после да съжалявате, единственото доказателство за него вече ще е изчезнало.

Автор: Илиана