Samsung продаде над 30 млн. броя Galaxy S III

2012-11-08 10:19:00
Samsung продаде над 30 млн. броя Galaxy S III
Снимка: Reuters

Южнокорейският концерн за потребителска електроника Samsung е поел очевидно по пътя на успеха със своя нов смартфон Galaxy S III.

 

От старта на продажбите в началото на май са продадени 30 млн. устройства, както съобщи компанията в неделя в Сеул. "Galaxy S III продължава да е фаворит на голяма част от потребителите по света", обяви директорът на подразделението за IT и мобилни комуникации Джей Кей Шин.

 

 

Водещият модел вече е продаден в тираж над 30 милиона броя, а постижението идва около пет месеца след пазарната премиера на устройството.

 

Успехът надмина неколкократно постижението с предишния смартфон Galaxy S II, който за същия период от около 150 дни беше продаден "само" в 10 млн. бройки.

 

Samsung Galaxy S III разполага с огромен 4,8 инчов HD Super AMOLED дисплей, по-мощен процесор и най-новия Android. През третото тримесечие на годината Samsung е продал общо 56,3 млн. смартфона и така има пазарен дял от 31,3 на сто, както стана ясно от данни на анализатора IDC от миналия месец. Американският конкурент Apple, производител на iPhone, е имал пазарен дял от едва 15%.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия