Google Play диша във врата на App Store

2012-10-31 11:28:00
Google Play диша във врата на App Store
Снимка: Reuters

Една статистика остана в сянката на представянето на новите устройства на Google вчера. Онлайн концернът съобщи, че в магазина за приложения Google Play вече има 700 хиляди приложения и игри.

 

Така се оказва, че по този показател Google вече изравнява резултата на Apple. По време на представянето на iPad mini и други устройства миналата седмица концернът със седалище в Купертино съобщи, че компанията е минала границата от 700 хил. приложения в App Store.

 

 

С привличането на нови разработчици Google се опитва да премахне едно от основните предимства на iOS пред Android. Приложенията са се превърнали в "бойно поле" на двете компании, стремящи се да станат лидери на пазара на мобилните устройства, който в момента се оценява на близо 220 млрд. долара, пише ZDNet.

 

Това са наистина впечатляващи резултати за Google и показват бързо нарастващото темпо на Android. Но компанията залага не само на количеството, а и на качеството на предлаганите приложения. Разработчиците все по-често се насочват към проектните насоки, които бяха въведени с Android 4.0 преди една година, така че да се гарантира последователен потребителски опит.

 

Конкурентът Apple отдава голямо значение на ползите за софтуерните разработчици. Така например в рамките на последната презентация на продукти стана ясно, че от 2008 г. насам те са получили от компанията 6,5 млрд. долара.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Alchemist
преди 11 години

Windows Store има реален шанс да ги настигне в скоро време. От Microsoft много агресивно го бутат, даже аз се излъгах да дам некви къси кинти за Windows 8, понеже беше на оферта с скоро закупеният ми лаптоп (което ест. е стратегия от тях за по-лесно и бързо разпространение на Metro интерфейса им). Макар и дизайна да е създаден за touch screen, доста лесно се изплолзва и със мишка и клавиатура, като се има в предвид че току що излезе, а операционните системи на Windows попринцип почти винаги работят като хората чак от Service Pack 1. Като цяло доста неща се случват в момента.. интересно е.

pe6oskeiborda
преди 11 години

мама им на тия кукуросници ве само са бият докато пък азТелефон са ***

Nam3less3
преди 11 години

И 2та ще ударят по 1 милион, остава само Windows Store, където има само 150 000 аппс към момента.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия