Google атакува Apple - представи три нови продукта

2012-10-30 11:05:00
Google атакува Apple - представи три нови продукта
Снимка: Reuters

След като американският онлайн концерн Google отложи предвиденото си за днес прес събитие заради урагана „Санди“, изненадващо компанията обяви три нови продукта в обикновен постинг в корпоративния си блог.

 

Концернът представи своя четвърти смартфон, носещ неговото лого, модела Nexus 4. Както беше ясно, устройството е произведено от LG и работи под най-новата операционна система Android 4.2 Jelly Bean, за която Google твърди, че е най-опростената и най-умна версия до момента. Google Nexus 4 има 4,7 инчов True HD IPS+ дисплей с резолюция 1280x768 пиксела, 320 ppi гъстота на пикселите и покритие Gorilla Glass 2. Смартфонът се задвижва с новия мощен чипсет Snapdragon S4 Pro на Qualcomm с четириядрен процесор с тактова честота от 1.5 GHz.

 

Вградената памет може да е 8 или 16 GB, няма microSD слот, а оперативната памет е 2 GB. Освен това устройството разполага с основна камера с 8 МР и допълнителна камера с 1.3 МР, а сред останалите екстри са HSPA+ и Wi-Fi свързаност, NFC и Bluetooth.

 

Google Nexus 4 ще се появи на пазарите на 13-и ноември първоначално в САЩ, Великобритания, Австралия, Франция, Германия, Испания и Канада и ще струва от 299 долара за версията с 8 GB и 349 долара за варианта с 16 GB.

 

 

Малко след Nexus 4 концернът представи и нов продукт със същата марка. Става въпрос за таблета Nexus 10. 10-инчовият таблет е произведен от Samsung и е предназначен за онези потребители, които се интересуват главно от гледане на различно медийно съдържание в движение. В своя блог Google нарече Nexus 10 “Premium Entertainment Device”. С дисплея си новото устройство надминава дори Retina дисплея на най-новия iPad, като предлага резолюция от 2560х1600 пиксела. Устройството е много мощно и предлага богат набор от екстри, а цената му започва от 399 долара. Според производителите Samsung и Google батерията може да издържи и гледане на до 9 часа видео, както и над 500 часа в режим на покой.

 

Nexus 10 позволява няколко различни потребители да си създадат свои акаунти и по този начин да влизат в операционната система – по подобие на Windows. Тази нова функция ще направи таблета предпочитано устройство за цялото семейство, където всеки член ще може да го използва самостоятелно в отделния си акаунт, без да има достъп до файловете на останалите.

 

Google представи и нова версия на таблета си Nexus 7. Сега той ще се предлага в мрежите на мобилните оператори с HSPA+ планове. Оригиналните таблети с Nexus 7, които поддържат само Wi-Fi, сега имат и по-голям капацитет - моделът с 16GB струва 200 долара, а този с 32 GB – 250 долара. 32GB HSPA+ версия на Nexus 7 струва 300 долара.

 

Паралелно на представянето на новите устройства Google обяви, че от 13-и ноември ще предлага и музика чрез своя Play Store в Европа. Досега каталогът бе на разположение само на клиенти в Северна Америка. По подобие на iTunes Match потребителите ще могат да зареждат до 20 000 песни от своята собствена колекция в облака и да ги слушат на своите Android – устройства. За разлика от Apple обаче Google предлага тази услуга безплатно.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
thunderstruck5
преди 11 години

Направо ги закопаха.

Alchemist
преди 11 години

Макар и вече да имам Galaxy S3, този нов таблет определено ми хваща окото, много добре изглежда. Все повече и повече хора зарязват Apple и се насочват към Open Source-a, което определено доста ми харесва. Според мен със всичките тия легални ограничения който се опитват да наложат над Samsung, определено заслужават да изгубят всичките си 'овце' който религиозно си купуват надценена електроника от тях.

ccdesigns
преди 11 години

Хахахаха, Apple да го д*ха сега.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия