Край на загубените чорапи!

2012-09-26 20:00:00
Край на загубените чорапи!
Снимка: sxc.hu

Ето на това му се казва полезно изобретение! Швейцарски производител на чорапи създаде уникална технология за проследяване на изгубените бройки, за които много от нас са убедени, че са погълнати от тайна черна дупка, скрита в дъното на пералнята, пише DigitalTrends.com.

 

 

От компанията “Blacksocks” разкриват, че са създали чорапи с прикрепен към тях RFID чип, който проследява локацията им по всяко време. Нещо повече – този чип може да бъде сканиран с RFID четец, комуникиращ си с iPhone чрез технологията Bluetooth, за да предаде конкретна информация за чорапа.

 

Благодарение на “Blacksocks” вече не само ще откривате загубената бройка от любимия ви чифт чорапи, но ще знаете и колко пъти и кога за последно сте ги прали, кога сте ги закупили и кога са били произведени. В случай, че даден чорап наистина изчезне, избледнее или се скъса, неговият „умен партньор” ще използва своя чип, за да подскаже на собственика си с кой друг чорап може да си партнира.

 

Иновативният продукт на “Blacksocks” е изработен от перуански памук и на пръв поглед не се различава по нищо от останалите си събратя. От вътрешната част на революционните чорапи обаче е поставен етикет с RFID чип, наподобяващ малък бутон. Десет чифта от модерните чорапи се продават в комплект с RFID четец на цена от 189 долара.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
besso
преди 11 години

dafuq is this shit?!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия