Замунда влезе в черния списък

2012-09-21 12:59:00
Замунда влезе в черния списък
Снимка: sxc.hu

Известният български торент портал Zamunda попадна в обновения черен списък на американския Конгрес за сайтове, които нарушават авторските права, съобщава руската РИА Новости.

 

Българският сайт и затвореният наскоро украински Demonoid са посочени като аналози на руски торент портали в документа, създаден от работна група за борба с международното пиратство.

 

В началото на август украинските власти затвориха Demonoid, като събитието съвпадна с първото официално посещение на украинския вицепремиер Валери Хорошковски в САЩ.

 

 

В черния списък за тази година влиза дори известната в Русия социална мрежа Вконтакте.

 

„Русия, Украйна и Китай са страните в света, където има най-благоприятни условия за дейността на нарушители на авторските права“, посочва още Конгресът на САЩ.

 

Документът препоръчва на американското правителство да потърси решение на проблема с нарушаването на авторските права в горните три страни, Швейцария и Италия.

 

"Недостатъчното спазване на правата на интелектуална собственост в тези страни нанася голяма вреда на американските автори и икономиката ни като цяло", посочват конгресмените.

 

Авторите на документа отбелязват, че Италия и Швейцария през 2012 г. са в този списък за първи път, докато Русия, Украйна и Китай бяха определени като "най-пиратските страни" и в миналогодишния доклад. За сметка на това обаче ситуацията в Канада и Испания, които по-рано бяха включени в подобни списъци, се е подобрила значително.

 

Още актуални новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MB1992
преди 11 години

Гръмнете се! Нямам намерение да плащам една торба пари са някаква си песен или някакво филмче. Мисля, че Холивуд си прави достатъчно пари... Като гледам какви къщи и коли имат американците, нема от какво да се оплакват. Гледайте си америка и оставете нашите работи! Няма какво да се бъркате в чужди неща!

MB1992
преди 11 години

До Sladursambee: Е па хайде ти направи нещо с живота си... Освен да се правиж на голям мъж в интернет!

Sladursambee
преди 11 години

Ши напраите капитализам и сами ше са избиите *** смотани така ше ва избият тич американци че ше им паднете на колене да не ва убият ако напраите нещо такова ништо не знаете вие *** мислите че ей така само игрите си гледате ЦС дет играите и са мислите за маже тапаци.............

Sladursambee
преди 11 години

IDIOTSSSSS FULLLLL.......................

Sladursambee
преди 11 години

Йе *** вие искате да ва изият ли ве Българи смотани такива вие не знаете какво ще направи америка с вас ве *** ако напраите нещо такова война или такова просто България ще остане едно поле от нея ве тапаци малумни хакерски напраите нещо с живота си вместо да ми пишите че ще измете те Америка ама друг пат и 1 % нямате шанс ве ***.....................

delux_www
преди 11 години

Какво ревете всякаш ще стане кой знае какво... Замунда не е просто нищо повече от един комерсиален сайт, който печели от реклама, а екипа който "работи" по-скоро гледа да избива комплекси и да раздава "предупреждения" и "банове" за недотам големи нарушения.

Game_Fan98
преди 11 години

Война????Това е най-малкото.Ако затворят Замунда.Ще изтрещя доста яко.Тогава и господ да слезе от небесата пак не могатда се спасят.По-добре е да помислят два пъти преди да затворят Замунда.Както и да е.Америка може хиляди неща да е претърпяла,ама българите буквално ще изметатпода с американците ако затворят Замунда.

Nikolcheto24
преди 11 години

Американците могат да си заврът тези авторски правила в ....

MinichkaMilichka
преди 11 години

Не на Америка и нейните глупави идеи.Ако затворят замунда ще стане война защото това е най-големият торент сайт в България.НЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ГЛУПОСТИ.

GregoryHouse
преди 11 години

Lets make capitalism they said it will better they said...

TheNearBy
преди 11 години

Имам чувството, че искат да затворят и затварят тези сайтове само, защото са по подобие на руските...

SisiStrange
преди 11 години

И мен ще ми избие чивията и ще започна да дивея, ако някой успее накрая да махне свободното сваляне на филми/книги и прочие. Ама хич не ми се вярва.

Incadeptus
преди 11 години

Никой не може и няма да затвори замундата.Тя е направена от хакери,не от някви вчерашни.

thunderstruck5
преди 11 години

Каквото и да правят винаги ще има торент сайтове и хората по света ще споделят. Нали все пак това е целта на Интернет.Пък в случай, че затворят замундата, Pirate bay си остава алтернатива :)

Uzerneim
преди 11 години

Ако ни отнемат замунда сигурно ще стана сериен убиец.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия