Едва ли някой би се учудил от факта, че в днешно време тийнейджърите са силно привързани към мобилния си телефон. Изумяващи обаче са данните от скорошно проучване, според които половината от младежите не могат да си представят да живеят в продължение на една седмица без телефон, пише mashable.com.

 

 

И ако си мислите, че това е прекалено, вероятно ще бъдете още по-изненадани да научите, че един на всеки трима от младите хора на възраст между 13 и 17 години проверява мобилното си устройство на всеки 10 минути, за да се увери, че няма пропуснато обаждане или пък текстово съобщение.

 

53% от анкетираните признават, че без притеснения се занимават с телефона си навсякъде и по всяко време, дори когато вечерят със семейството си. 37% са тези, които не пропускат да вземат мобилното си устройство и когато влизат в тоалетната.

 

Трима на всеки четирима от тийнейджърите признават, че първото нещо, което правят сутрин, преди дори да си измият очите, е да си проверят телефона. Също толкова са младежите, които се занимават с любимото си устройство вечер преди лягане.

 

Резултатите от проучването също така сочат, че въпреки многобройните игри и приложения за смартфони, най-предпочитаната функция на телефоните от младите хора е изпращането на текстови съобщения. 61% от анкетираните посочват именно нея като свой фаворит.

Автор: Илиана