Струва ви се, че не съществува хорър филм, който може да ви уплаши и да ви държи в напрежение до последно? Може би трябвало да опитате стола Chilly Chair, който гарантира, че косите ви ще се изправят от страх, пише OddityCentral.

 

Шого Фукушима - студент от Университета по електро-комуникации в Токио, създаде уникален по рода си стол, засилващ емоциите на човека, който седи на него. Чрез специално инсталирани сензори на подлакътниците изобретението изпраща електрически сигнали към човешкото тяло, които буквално карат кожата му да настръхне.

 

 

Фукушима тествал иновативния си стол върху шест доброволци, преди да го представи на международната технологична конференция SIGGRAPH. Резултатите от тестовете му били категорични – седенето на стола предизвиквало у хората по-силни емоции (страх, изненада) и физически признаци на уплаха (изправяне на косъмчетата по кожата).

 

Любопитното изобретение на японския студент успяло да привлече вниманието на експертите по време на конференцията SIGGRAPH. Те също проявили желание да го тестват, след което потвърдили възможностите му. Специалистите смятат, че новата технология би могла да бъде използвана в кината, усилвайки ефекта на 3D изживяването.

Автор: Илиана