„Тази бормашина не е предназначена за лична хигиена“, гласи инструкция

2012-08-17 10:10:00
„Тази бормашина не е предназначена за лична хигиена“, гласи инструкция
Снимка: sxc.hu

На всеки му се е случвало да прочете абсурдна и дори смешна инструкция. Ако обичате да се забавлявате, посетете изложбата „Внимание: инструкция“, която бе открита днес в Музея на комуникациите във Франкфурт на Майн.

 

Инструкциите са подбрани след направен куриозен конкурс. Участниците се състезавали кой ще представи по-абсурдни указания, като е могло те да бъдат, както реални, така и измислени, съобщи ИТАР-ТАСС.

 

 

Така бил измислен плакат с надпис: „Тази бормашина не е предназначена за лична хигиена“, рисунка, изобразяваща как по ледовете на Антарктида се разхождат лилави патладжани, а под тях има надпис: „Генно модифицирани“. Доста забавни са и следните две инструкции: "Не се опитвайте да спрете електрически трион с ръце" и "Не  гладете дрехата с ютия, когато е на тялото ви".

 

Според производителите съществуват абсурдни указания, за да може да се защитят от евентуални съдебни искове, ако потребителите използват по неправилен начин стоките.

 

Изложбата ще продължи до 21 август (вторник).

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Uzerneim
преди 11 години

Ако човек много бърза може и наистина да я изглади върху себе си дрехата и после да реши да ги съди. Не ми се струват въобще абсурдни.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия