Вече има курсове "Facebook за възрастни"

2012-08-15 10:45:00
Вече има курсове
Снимка: Dreamstime

В днешно време са малко хората, които нямат профил в социалната мрежа Facebook. Всеки го прави по-различни причини – на някои им харесва, други го правят, защото всички имат, трети, за да не загубят връзка с приятелите си, а някои от по-възрастните хора, защото децата са им в чужбина и това е най-лесният начин да знаят почти всичко от техния живот.

 

 

Колкото по-възрастен е човек, толкова по-трудно се учи на нови неща. Въпреки това в 87 библиотеки в Ню Йорк има курсове „Facebook за възрастни“, предназначени предимно към тези, които са над 90-годишна възраст. В момента най-старата ученичка е на 97 години.

 

След като се научат как да използват Facebook, пенсионерите ще имат възможността да общуват със своите приятели, деца и внуци и да запълват свободното си време, а защо не и да завързват нови запознанства.

 

В курса са включени, както основни познания, свързани със социалната мрежа, така и полезна информация как да работят с Google, да четат електронни книги и да използват различни мобилни устройства.

 

А твоите баба и дядо имат ли профил във Facebook?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
iBloodSucker
преди 11 години

Само това остана сега ..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия