YouTube е основен източник на актуални новини

2012-07-16 13:52:00
YouTube е основен източник на актуални новини
Снимка: Reuters

Сайтът YouTube вече е основен източник на новини, съобщи Асошиейтед прес. Нараства броят на хората, които гледат клипове, качени от очевидци.

 

Въпреки че телевизионните новини са по-гледани от тези в интернет, клиповете, качени в мрежата, свързани с актуални събития, се радват на голяма популярност и така професионалната журналистика се смесва с любителската.

 

 

"На тази платформа се появи нова форма на видео журналистика - каза Ейми Мичъл, заместник-директор на проекта за върхови  постижения в журналистиката на института "Пю". - Това е форма, в която отношението между новинарските организации и граждани е  по-динамично и по-разнородно, отколкото сме виждали на други  платформи досега".

 

Над 33% от най-гледаните видеоклипове са от любители, а над 50% - от новинарски организации. Често се случва в емисиите на новините да пускат кадри от любителски видеа, качени в YouTube.

 

Едно от най-гледаните новинарски събития е японското земетресение и последвалото цунами. Други, които се радват на интерес, са вълненията в Близкия Изток, изборите в Русия и потъването на Коста Конкордия.

 

YouTube е платформа, където професионалните и аматьорски клипове се смесват и задоволяват интересите на потребителите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия