Angry Birds отлетяха към Китай

2012-06-28 08:35:00
Angry Birds отлетяха към Китай
Снимка: Reuters

Финландският разработчик на софтуер Rovio Entertainment иска да стане глобална марка с хитовата си игра Angry Birds. Пътят до там минава през пълноправна рекламна кампания в Китай. Страната е вторият по големина пазар след САЩ за компанията. Въпреки че там в изобилие има фалшиви продукти от серията Angry Birds, китайският директор на Rovio Пол Чен е оптимист.

 

Rovio и преди това с преки действия, като например около Лунния фестивал, се прицели тъкмо към китайския пазар. По-рано тази година компанията откри офис в Шанхай. Чен заяви в интервю, че през следващите 18 месеца концернът ще въвежда някои от новите си програми на пазара.

 

 

Първата е нова игра от серията Angry Birds специално за китайския пазар за Олимпийските игри в Лондон. Потребителите се конкурират с други играчи в интернет, като целта е да достигнат по-бързо до китайските барабани в играта, напомняща церемонията по откриването на Олимпийските игри в Пекин преди четири години.

 

В рекламна анимация за играта рояк от гневни птици залавя, заедно с известни спортисти, като играчът по бадминтон Лин Дан и атлетът от бягането с препятствия Лю Сян, златния барабан от свинете, които в играта са в ролята на „лошите“.

 

През юли компанията планира да отвори първите си два магазина в Шанхай и Пекин. През следващите осемнадесет месеца компанията възнамерява да открие няколкостотин магазина в Китай, казва Чен. Но както се случва с много от популярните маркови продукти в Китай, така и в този случай има огромно количество фалшиви продукти с марката Angry Birds.

 

Чен обаче вярва, че китайците ще предпочетат истинските продукти, след като имат възможността да ги купят. "Има промяна у потребителите, при която те казват окей, това е официално и не е фалшив продукт". С официалния продукт се получава изключителен дизайн и неща, които другите нямат.

 

Навръх китайския национален празник на 1-и октомври Rovio иска да открие първия си тематичен парк в Шанхай. Там ще има подвижни магазини и интерактивно игрално поле. През следващата година се очаква да бъдат открити още няколко подобни паркове, казва Чен.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия