Разработват търсачка, събираща информация от реалната среда

2012-06-17 12:19:00
Разработват търсачка, събираща информация от реалната среда
Снимка: sxc.hu

Шотландски учени от Глазгоуския университет работят върху създаването на иновативна търсачка, събираща информация в реално време от обкръжаващата ни среда, съобщава BBC.

 

Новото технологично чудо ще анализира данните, събрани от разположени навсякъде из градовете сензори от рода на уебкамери и микрофони, и ще предоставя на потребителите обработена и обобщена информация по въпросите, които ги интересуват.

 

 

Разполагайки с „очи” и „уши” почти навсякъде, уникалната по рода си търсачка ще може да отговаря на зададените й онлайн въпроси. Тя ще разполага с актуална информация за трафика по пътищата и за всякакви събития, случващи се в градовете.

 

Разработчиците на търсачката разкриват плановете си тя да бъде пусната в действие само след около две години. В момента над иновативната система, заедно с учените от Глазгоуския университет, работят още девет техни партньори, сред които са колегите им от “Imperial College” в Лондон, специалистите от изследователската лаборатория на IBM в Хайфа, Израел, и учените от Атинския информационен технологичен център.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия