Внимавайте със социалните мрежи – работодателите ви следят

2012-06-05 19:59:00
Внимавайте със социалните мрежи – работодателите ви следят
Снимка: sxc.hu

Все повече и повече работодатели следят своите подчинени в социалните мрежи, сочат резултатите от скорошно проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Водещи експерти смятат, че през следващите няколко години около 60% от работодателите ще започнат да проявяват интерес към дейностите на своите работници в сайтовете от типа на Facebook и Twitter.

 

 

Основното, за което те ще следят, ще е да не се уронват по никакъв начин името и престижа на компанията. Освен това работодателите ще следят за това, дали техните подчинени умеят да пазят фирмените и производствени тайни.

 

От няколко години насам специалистите по човешки ресурси често се консултират с профилите на хората, кандидатстващи за работа, в социалните мрежи. Именно така те успяват да придобият по-добра представа за кандидатите.

 

В последно време обаче се наблюдава и една не особено етична практика. В САЩ не е рядкост при кандидатстване за работа да се изисква и предоставянето на личната парола за Facebook профила. Макар че подобно действие противоречи на добрите принципи, все повече и повече са работодателите, които го прилагат.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
straus
преди 11 години

аз работя оператор видео наблюдение, глобявам хора всеки ден за цъкане във фейсбук...

scrooper
преди 11 години

Ние тука щото масово имаме работодатели...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия