GSM приложение ни помага да си намерим половинка

2012-06-04 17:13:00
GSM приложение ни помага да си намерим половинка
Снимка: Reuters

Ако сте необвързани и отворени за романтични запознанства скоро може би ще имате съюзник в търсенето на подходящ партньор. Учените разработиха нова апликация за смартфони и таблети, която проследява къде в близките заведения има най-много екземпляри от срещуположния пол. За сега новото приложение е годно само на територията на Сан Франциско, тъй като е свързано с камери, монтирани в 25 бара в този американски град.

 

Когато посетителите минат край тях, апликацията определя техния пол и след това потребителят получава точното съотношение между мъжете и жените. Ако сте ерген, естествено няма да ви е интересно да се озовете в многобройна компания от тестостерон, нещо което пък ще заинтригува свободните дами. Нововъведението се нарича SceneTap и е произведено от фирма в гр. Остин, щата Тексас. Въпреки че на пръв поглед изглежда безобидно, мнозина се опасяват да не бъде използвано за намеса в личния живот на хората.

 

 

Сан Франциско е известен със своето свободолюбие и някои от жителите на града се заканиха да бойкотират заведенията, в които действа апликацията. Производителите успокоиха, че тя не снема лични данни, а дава само индикация за пол и съотношение на половете на дадено място. Така че в никакъв случай не може да проследи и да съхрани данни за отделния индивид.

 

Новата апликация използва биометрия и може да определи каква е средната възраст на посетителите в даден бар. Със специални алгоритми, основани на разстоянията между носа и очите, между очите и ушите, тя веднага отгатва пол и възраст. Производителите на новата апликация твърдят, че тя е много по-безопасна за личните данни, от традиционните камери за видеонаблюдение в баровете, които освен че заснемат лицата на посетителите и техните действия, често се използват и като доказателствен материал в съда.

 

Още интересни новини четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
IWannaBeSedated
преди 11 години

Сиииигурно


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия