Руски учени ни обещават вечен живот като холографски аватари

2012-05-26 15:12:00
Руски учени ни обещават вечен живот като холографски аватари
Снимка: sxc.hu

Амбициозният проект „Русия 2045” обещава на хората вечен живот чрез вселяването на душите им в холографски аватари, пише OddityCentral.

 

Колкото и невероятно да звучи, редица учени, нагърбили се с осъществяването на проекта, създаден по идея на руснака Димитри Итсаков, смятат, че в рамките на следващите 30 години ще успеят да дарят човечеството с така мечтаното от всички безсмъртие.

 

 

 

По техните думи, това ще стане възможно чрез използването на специална кибернетична технология, която ще „прехвърля духовното и интелектуално наследство” на един човек в създаден по негово подобие андроид. Така след смъртта си всеки ще може да започне нов живот, като всели душата си в хуманоиден робот.

 

Въпреки че от днешна гледна точка подобна технология звучи абсурдно, екипът, работещ върху „Русия 2045”, твърди, че няма нищо невъзможно. Учените смятат, че до 2015 г. андроидите ще се срещат толкова често сред нас, колкото и колите. До 2020 г. хуманоидните роботи ще се управляват с дистанционно, а до 2020 г. нашата раса ще е в състояние да имплантира човешки мозък в андроид. До 2045 г. учените предвиждат създаването на холографски аватари, които ще ни заместват след смъртта.

 

Проект „Русия 2045” е все още в най-ранния етап от разработката си. Мнозина смятат, че целта, която учените са си поставили, е неосъществима. Какво е вашето мнение по въпроса?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MB1992
преди 11 години

Добре дошли в Матрицата! :DНе мерси. Като ще мра, да мра. Не искам да ходя на 1000км да сменям масло. Ами ако падне акумолатора, какво правя?

krisito99
преди 11 години

luuuuuuddddooooooosssssttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

krisito99
преди 11 години

tui e tolkova tapo 4e nqma na kade

Steny
преди 11 години

Ужас!!!!! Аз лично не искам да става така.И като сме безсмъртни всичките като се пренасели планетата ''к'во ше прайм''?Честно казано, роботите не се размножават, макар че може да се създадат нови роботи.

Mordred
преди 11 години

Доколкото разбрах след 2045 ще стане това, значи след 33 години аз сега съм на 17 ще го намерят след като стана чак на 50. И какво да правя аз след 50 години ? По-добре да умра от колкото да живея вечно с болести

Cold_Tearsss
преди 11 години

"И като сме безсмъртни всичките като се пренасели планетата ''к'во ше прайм''?" Душице, мисле преди да пишеш.

vikenceto1212
преди 11 години

И като сме безсмъртни всичките като се пренасели планетата ''к'во ше прайм''?

Cold_Tearsss
преди 11 години

Яко са се изхвърлили... Вечен живот - да, бе, да!

umri
преди 11 години

no sex - no point of living.

PLEYGIRL
преди 11 години

Най-сетне да прочета нещо наистина смислено за близкото бъдеще ... !!!

svetlinova97
преди 11 години

Яко е ама да си робот .. пфф

Furious?
преди 11 години

kupuvam si go otsq

Sashoo0
преди 11 години

Всичко е възможно вече

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия