Край на пиратското сваляне на торенти?

2012-05-19 12:04:00
Край на пиратското сваляне на торенти?
Снимка: sxc.hu

Ерата на свалянето на торенти с филми и музика, защитени от авторски права, е към своя край, твърдят руски експерти, създали специален софтуер, забраняващ на интернет потребителите достъпа до пиратско съдържание, съобщава BBC.

 

Революционната програма, носеща името “Pirate Pay” е разработена в сътрудничество с американската корпорация “Microsoft” и вече е доказала, че работи успешно. По думите на създателите й става ясно, че тя е успяла да блокира хиляди сваляния на филми на компанията “Sony Pictures”, която е една от първите, възползвали се от новото технологично достижение.

 

 

“Pirate Pay” е разработен първоначално като софтуерен продукт за управление на трафика от страна на интернет доставчиците. Впоследствие неговите разработчици са установили, че той може да „смущава” работата на P2P мрежите по начин, който блокира дадено съдържание и не позволява то да бъде свалено от интернет потребителите.

 

Специализираният софтуер вече е доказал действието си, като е предотвратил 44 845 нелегални сваляния на руския филм “Vysotsky. Thanks to God, I am Alive”. Все още обаче не е ясно, дали постигнатите от “Pirate Pay” резултати могат да се задържат за продължителен период от време или са твърде краткотрайни.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MB1992
преди 11 години

Ще спрете вие чушки и домати! Да са живи и здрави всички хакери които качват нови данни и правят нови саитове!

kayns
преди 12 години

Друг път :D

EinGutesKind
преди 12 години

Поредните жалки опити. Като не можем да свалим тия *** руски филми, да не тръгнем да си ги купим :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия