Какви функции има новият Galaxy S3

2012-05-04 16:27:00
Какви функции има новият Galaxy S3
Снимка: Reuters

В машинното отделение на представения вчера Samsung Galaxy S3 се крие Exynos 4412 - процесор с четири ядра и 1,4 GHz тактова честота. Така S3 се вписва много добре в горния клас на моделите от 2012 г., където четириядрени устройства като HTC One X вече станаха сензация. Повече ядра означават поне на теория повече мощ, ако операционната система и софтуерът могат да я използват, пише в свой анализ Tech Crunch.

 

Впечатляваща е възможността да се правят до три снимки в секунда с 8-мегапикселовата камера. За спортна и моментна фотография това представлява реален напредък. Вместо в ненужен хардуер е било инвестирано в софтуер, като са интегрирани много нови функции като разпознаване на лица или автоматично прехвърляне на снимки на приятели. Софтуерът разпознава лицето и е достатъчен един клик, за да се прати снимката на това лице, ако то е в списъка с контакти.

 

 

Ако се прави видеозапис, може същевременно да се прави и снимка. Още нещо хитро: предната камера разпознава дали се взирате в нечие лице. Ако е така, екранът не се поставя в режим на енергоспестяване. За тази цел движенията на очите се анализират от камерата. Ако изберете телефонен номер от телефонния указател и задържите устройството до ухото, автоматично се установява връзка.

 

Новото управление на глас и еквалайзера също са добра екстра – от тях се очаква да увеличат качеството на разговора в реално време, при което гласът ще се усилва повече от фоновия шум. Екранът с 1280 x 720 пиксела е 4,8 инча по диагонал (4S iPhone е с 3,5 инча), или с 22% по-голям от своя предшественик. Въпреки това цялото устройство е само малко по-голямо, а страничният край е забележимо намален.

 

Устройство за фенове на технологиите с широки длани

 

За енергията се грижи сменяема батерия с 2100 mAh. Това би трябва да е достатъчно, но все пак батерията трябва да се докаже в ежедневния живот. Предшественикът S 2 разочарова доста потребители по отношение на живота на батерията. Тежащият само 133 грама Samsung бие много по-малкия iPhone 4S (140 грама), но не на последно място благодарение на използването на много по-евтината пластмаса за обвивка. Друго много добро решение - освен вътрешната памет в размер на 16, 32 или 64 GB, на разположение е и слот за microSD карта. Така че може да разширите паметта до 192 GB.

 

За Европа S3 залага на широко разпространената безжична технология 3G, а в САЩ вече се предлага дори 4G. По желание може да има и безжично зарядно устройство, върху което устройството просто се поставя. Както се очакваше, смартфонът използва най-новата версия на Android на Google - Ice Cream Sandwich (4.04). От едната страна на телефона има Bloutooth във версия 4, заедно с MicroUSB. С новата технология се увеличава и скоростта на WiFi мрежите, освен това има допълнителен адаптер HDMI за връзка с HDTV телевизор и DLNA, с който телефонът става съвместим с музикални системи в хола например.

 

Samsung очевидно са разбрали, че просто повече мощност и по-голям екран днес не могат лесно да съблазнят разглезените технологични маниаци. Услугите ще бъдат значително разширени, включително ще има нова музикална услуга, която предоставя достъп до 17 милиона заглавия - ясно изразена стратегия срещу iTunes на Apple. Освен това ще има игри и видеоклипове.

 

Извод: Смартфонът не е революция в дизайна, но такъв не беше и iPhone 4S. Galaxy S3 си е смартфон от горната ценова класа, пасва добре за технологични фенове с по-широки длани и голяма чанта, които може с него да си спестят нуждата от таблет. Жалко, че не се използва най-добрата засега техника за дисплей - Super Amoled Plus. Все още не е определена цената на устройството, но според спекулациите в Западна Европа може би ще се предлага за около 600 евро (без договор). В Европа устройството идва на 29-и май.

 

Още новини за технологии може да намерите в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Lucho
преди 12 години

Браво на самсунг, определено е добър.

Dyany10000
преди 12 години

Айде още 1 смартфон за 1300+ лева


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия