Новосъздадено приложение за iPhone вероятно ще може да контролира сънищата ни, твърди професор Ричард Уайсмен от университета Хартфордшир, цитиран от в. “Guardian”.

 

Приложението, носещо наименованието Dream On, може да се свали от всеки, който пожелае, напълно безплатно от App Store. То предлага набор от най-различни сънища, като например разходка по плажа или пък в гората.

 

 

Чудите се как работи самото приложение ли? Много просто. Преди да заспите трябва да го включите и да оставите iPhone-а си в леглото, някъде близо до главата ви. Dream On ще ви следи внимателно, докато установи, че спите. След това ще ви изчака да навлезе във фазата на сънуването и ще ви пусне специален звуков пейзаж (който предварително сте избрали преди лягане), създаващ у вас усещането, че се намирате на желаното място.

 

След като сънят приключи, приложението предлага и опция да ви събуди с ненатрапчива аларма, за да запишете в специално създадения за целта дневник какво сте сънували. Тази опция се предлага с цел първоначално да бъде проведен експеримент, който да установи доколко Dream On успява да изпълни предназначението си.

 

Главната цел на създателите на приложението е да донесат на хората мечтаните от тях сънища и да ги накарат сутрин да се събуждат свежи, заредени с положителна енергия и с усмивка на лице. Дали това наистина е възможно, предстои да разберем...

Автор: Илиана