Приложение за iPhone може да контролира сънищата ни?

2012-04-13 14:26:00
Приложение за iPhone може да контролира сънищата ни?
Снимка: sxc.hu

Новосъздадено приложение за iPhone вероятно ще може да контролира сънищата ни, твърди професор Ричард Уайсмен от университета Хартфордшир, цитиран от в. “Guardian”.

 

Приложението, носещо наименованието Dream On, може да се свали от всеки, който пожелае, напълно безплатно от App Store. То предлага набор от най-различни сънища, като например разходка по плажа или пък в гората.

 

 

Чудите се как работи самото приложение ли? Много просто. Преди да заспите трябва да го включите и да оставите iPhone-а си в леглото, някъде близо до главата ви. Dream On ще ви следи внимателно, докато установи, че спите. След това ще ви изчака да навлезе във фазата на сънуването и ще ви пусне специален звуков пейзаж (който предварително сте избрали преди лягане), създаващ у вас усещането, че се намирате на желаното място.

 

След като сънят приключи, приложението предлага и опция да ви събуди с ненатрапчива аларма, за да запишете в специално създадения за целта дневник какво сте сънували. Тази опция се предлага с цел първоначално да бъде проведен експеримент, който да установи доколко Dream On успява да изпълни предназначението си.

 

Главната цел на създателите на приложението е да донесат на хората мечтаните от тях сънища и да ги накарат сутрин да се събуждат свежи, заредени с положителна енергия и с усмивка на лице. Дали това наистина е възможно, предстои да разберем...

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Silver_flower
преди 12 години

Много ми е интересно как едно нищо и никакво I-Phone приложение ще ви промени сънищата... ама вие вярвате ли го наистна бе? :o Пълни глупости според мен, United2 доказа твърдението ми, като каза, че не му е било от полза.

UNITED2
преди 12 години

Ем хора.. сигурно аз не правя нещо както трябва,но се чувствам *** като оставя телефона до себе си,да не ми е интимен парньор да ми спи в леглото? :DDDD И все пак нещо не става т'ва приложение,според мен целта е не да сънуваш нещо хубаво а да ти промият мозъка с тия звуци.. *** раЛта трия го директно,че и страх ме хвана :D

UNITED2
преди 12 години

Пробвах го на обяд.. уж трябваше да сънувам плаж и вълни,обаче сънувах купон в дискотеката и любовния си обект! :D Заклеам се.. може на обяд да не става,в приложението едно от условията е да се пробва вечер.. тази вечер ще пробвам и сутринта окончателно ще ви кажа работи ли :)

N1K17Y123
преди 12 години

i na men pi6i mnogo sum zainteresovan

viviana
преди 12 години

UNITED2pishi ako stane pls

UNITED2
преди 12 години

Ще го сваля и ще пробвам сега :)

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия