Интернет в окото? Защо не?

2011-12-10 22:17:00
Интернет в окото? Защо не?

В днешно време сме в епохата на смартофните. И,  разбира се,  нещо съвсем нормално е да се включим  от  всяко място и във всяко време към интернет.

Следващото ниво в развитието на технологиите е да се вгради достъпът до световната мрежа направо в човешкото око - така както сме го чели в купища фантастични романи.

Учени от университета във Вашингтон са изобретили безжична компютеризирана  контактна  леща с вграден светодиоден диспей.  Авторът на идеята е Бабак Амир Парвиз в сътрудничество с офталмолога Тиен Шен и група финландски учени. Те конструирали леща с вграден малък светодиод, който започва да свети, когато получи безжичен сигнал.

В центъра на  пластмасовата леща е вграден малък светодиод.  Там има и малка кръгла антена. Миниатюрна интегрална схема съединява антената и светодиода.  Учените са успели дистанционно да контролират единствения пиксел, намиращ се в центъра на лещата.

Засега новото изобретение е тествано само  върху опитни зайци, очите на които не получили никакви травми от носенето на необикновените лещи.  Естестгвено, има още елементи, които се нуждаят от доразработване.

Като начало, трябва да се намери по-подходящ материал за направата на лещата от твърдата пластмаса, второ - човешкото око все още не може да отличи този единствен пиксел заради минималното разстояние от фокусирането на окото.  Но учените работят по отстраняването на тези проблеми.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Evermore3
преди 12 години

ужас ;x не ща компютър в окото си

Lolitta_Dokugamine
преди 12 години

интересно как може да видим нещо,което се намира В окото ни..;д

nii4ika
преди 12 години

какъв е смисълът ако човешкото око не може да го види този пиксел ?! едвали ще успеят да го оправят това, а и милите зайчета... :(

IlovEmyPuffYToY
преди 12 години

WTF???

Rebirthing
преди 12 години

Интересно как зайците не са получили травми от ПЛАСТМАСОВИ лещи в очите. Да не са от някоя друга планета тия зайци ?

Enchanting
преди 12 години

само това остава

kamenski88
преди 12 години

"нещо съвсем нормално е да се включим от всяко място и във всяко време към интернет. " Да, сега е модеpно да си ***, който ляга и става с Интернета.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия