Интернет във всички училища и университети?

2011-12-07 16:00:00
Интернет във всички училища и университети?

Всички университети в София имат безжичен интернет. Софийският университет е свързал всички сгради преди повече от година.

В УНСС пък, това е направено още преди три години, но за да се избегне преписването на изпити, студентите трябва да се явяват без лаптопи и мобилни телефони.

Оказва се, че и в повечето училища може да се чати в междучасието. Някои училища са оборудвали цели етажи, а други - само определени места, но все пак безплатната връзка е гарантирана.

В 119-то училище два от етажите са с wi-fi, а идеята е това да стане и с другите два. Така учениците ходят с лаптопи и в междучасията редовно си чатят или пък търсят информация в Google. Учителите пък ползват интернет , за да допълват уроците си.

В 51-во училище пък в началото направили само два етажа, но после, по настояване да учениците, по оперативна програма била оборудвана цялата сграда.

На опасенията, че учениците може да преписват, директорите отговарят, че който иска, все ще намери начин да го направи, дори и да няма интернет.  Но преподавателите все пак се застраховат - дават по-нестандартни задачи, които изискват мислене и не се решават с проверка в мрежата.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия