Нов опасен компютърен вирус се пренася чрез Microsoft Word

Няколко държави бяха засегнати от новия компютърен вирус "Duqu", който се разпространява чрез файлове от програмата Microsoft Word. Най-много пострадали има в Индия, Иран, Франция и Великобритания. Екипът на Microsoft е запознат с пробле

2011-11-05 00:12:27
Нов опасен компютърен вирус се пренася чрез Microsoft Word
Няколко държави бяха засегнати от новия компютърен вирус "Duqu", който се разпространява чрез файлове от програмата Microsoft Word. Най-много пострадали има в Индия, Иран, Франция и Великобритания.

Екипът на Microsoft е запознат с проблема и в момента усилено работи по неговото отстраняване. Вирусът обаче продължава да се разпространява и да точи поверителна информация.

Основната цел на хората, които са създали "Duqu" е да събират данни от контролните системи на големи индустриално държави и компании. Тази информация би улеснила значително бъдещи кибер атаки. Напълно възможно е тази открадната информация да се продава на клиенти.

Предполага се, че този вирус е дело на израелските и американските тайни служби и има за цел да осуети плановете на Техеран да се сдобие с атомна бомба. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия