Вижте как Google успя да спаси един човешки живот

Живеем във време на компютърни технологии и масови комуникации. Всеки съвременен човек използва интернет за най-различни неща - работи, благодарение на него, търси информация в него или просто убива свободното си време. Определено интернет е прозорец

2011-10-15 01:47:02
Вижте как Google успя да спаси един човешки живот
Живеем във време на компютърни технологии и масови комуникации. Всеки съвременен човек използва интернет за най-различни неща - работи, благодарение на него, търси информация в него или просто убива свободното си време. Определено интернет е прозорец към света, който предлага на човек да научи и намери информация за всичко, което му е интересно.

Дали в днешно време търсачката на Google не е от най-добрите информатори на човека?

Чичо Google помага на всеки - на учениците и студентите да напишат своите домашни и курсови работи, на други да намерят нови и интересни рецепти, на трети да намерят къде да спортуват, на четвърти да покажат най-добрите ресторанти и пр. Търсачката в интернет може да покаже доста добри съвети, свързани с битовизма на човек - как да плетеш гоблени, как да се справиш с досадните хлебарки, какви перилни препарати да ползваш и т.н.

Семейство от Америка решило да потърси в интернет как най-бързо да се отърве от един досаден стар мъж. Google дал доста съвети, като повечето от тях били крайни - мъжът можело да бъде убит от отровни гъби, "случаен" удар в главата, срязване на бензинопровода и т.н. Няколко дни подред семейството търсело информация, свързана с проблема, който имали.

Екипът на Google забелязал за търсенията на американците и съобщил за случващото се на полицията. Така старецът се отървал от сигурна смърт, понеже семейството било заловено.

Явно Google наистина помага на всеки! Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия