Компютърна мишка ще измерва стреса по време на работа

Учени от Япония създадоха компютърна мишка, която умее да измерва стреса по време на работа. Времето, прекарано пред компютъра на работното място, може да ви изнерви и да увеличи стреса. Това се случва при доста хора и се отразява изключително зле на

2011-10-15 01:07:46
Компютърна мишка ще измерва стреса по време на работа
Учени от Япония създадоха компютърна мишка, която умее да измерва стреса по време на работа. Времето, прекарано пред компютъра на работното място, може да ви изнерви и да увеличи стреса. Това се случва при доста хора и се отразява изключително зле на здравето на човек. Японските учени са намерили начин, благодарение на който той да бъде значително намален.

Компютърната мишка измерва стреса по пулса на човек. Има тясна връзка между нивото на хормоните и сърдечния ритъм. Този показател и горе-долу точен и се ползва със 70% надеждност.

Слагат се няколко сензора в мишката и така работодателите имат възможността да измерят стреса, на който са подложени техните подчинени. Резултатите ще им бъдат нужди, за да предприемат мерки и да подобрят работната атмосфера.

В най-скоро време ще бъде създадена технология, която ще работи без нуждата от наличие на компютри и ще бъде особено полезна в здравните заведения. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия