След шегичка в Twitter двама са застрашени от 30 години затвор

След шегичка в Twitter частният учител Жилберто Мартинес Вера и радио водещата Мария де Хесус Браво Пагола от мексиканския щат Веракрус са застрашени от възможността да прекарат следващите 30 години от живота си зад решетките. Двамата мексикан

2011-09-06 17:39:23
След шегичка в Twitter двама са застрашени от 30 години затвор
След шегичка в Twitter частният учител Жилберто Мартинес Вера и радио водещата Мария де Хесус Браво Пагола от мексиканския щат Веракрус са застрашени от възможността да прекарат следващите 30 години от живота си зад решетките.

Двамата мексиканци обявили на страниците си в социалната мрежа, че в югоизточните региони на Веракрус въоръжени мъже атакуват училищата и отвличат деца. Фалшивата новина се разпространила толкова бързо, че станала причина за масови безредици.

Стотици родители се втурнали да спасяват децата си, в резултат на което само за няколко часа настъпили 26 автомобилни катастрофи. Поради масовата паника и опитите на хората да се свържат с отрочетата си възможно най-бързо, за да проверят дали всичко с тях е наред, телефонните линии в региона тотално се сринали.

В момента Вера и Пагола са изправени пред съда и срещу тях са повдигнати обвинения за всяване на безпричинна паника сред жителите на щата Веракрус и предизвикване на масови безредици. Обвиненията към двамата мексиканци се равнопоставят на терористичните прояви и могат да им донесат присъди от по 30 години затвор.

Разбира се, нито учителят, нито радио водещата се признават за виновни. Техните адвокати твърдят, че двамата просто са повтори информация, която вече са прочели на друго място в интернет пространството.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия