Проучване, проведено сред 502-ма британски младежи на възраст между 18 и 24 години, доказа наличието на едно ново съвременно явление – кибер срамът.

Оказва се, че голяма част от тийнейджърите не се притесняват толкова от непристойното си поведение по време на купона, а от възможността изцепките им да бъдат документирани.

Почти 33% от анкетираните момчета и момичета са заявили, че изпитват срам и притеснение от някои свои снимки, които приятелите им качват в социалните мрежи. Още по-неудобни пък са коментарите, които в повечето случаи неминуемо следват срамните фотоси.

Близо половината от участниците в допитването са признали, че често се untag-ват от пиянски свои снимки във Facebook. 41% обаче разкриват, че въпреки това, те все още продължават да качват фотоси на свои приятели след запоите им.

60% от младежите се притесняват от това как техните колеги ще възприемат срамните им снимки. 49% се опасяват, че неудобните кадри могат да направят лошо впечатление на някое бивше гадже, а 47% са сигурни, че подобни фотоси трябва да останат скрити за членовете на семейството им и най-вече майките и бащите им.
Автор: Илиана