Колко струва Facebook ?

Стойността на най-разпространената в света социална мрежа Facebook възлиза на близо 66 милиарда долара, за момента. Информацията идва от публикувани планове за продажба на един от малките акционери в компанията. Собственикът на 0,4% от дяловете на

2011-08-16 16:26:07
Колко струва Facebook ?
Стойността на най-разпространената в света социална мрежа Facebook възлиза на близо 66 милиарда долара, за момента.
Информацията идва от публикувани планове за продажба на един от малките акционери в компанията. Собственикът на 0,4% от дяловете на Facebook, рекламната агенция Interpublic Group, продава половината си акции за 133 милиона долара.

Тези данни дават възможността да се изчисли цялата стойност на социалната мрежа - 65,5 милиарда долара.

С 5 милиарда надвишиха стойността й от инвестиционния фонд GSV Capital, който през юни месец оцени компанията на около 70 милиарда долара.

Interpublic Group е една от най-големите агенции за реклама и маркетинг в целия свят. Измежду марките, които разпространява са FutureBrand, Jack Morton Worldwide, Lowe and Partners, McCann Erickson, Momentim, HUGE, Draftfcb, GolinHarris International, Initiative, MAGNAGLOBAL и много други. Главните американски брандове в списъка на Interpublic са Carmichael Lynch, Campbell Mithun, Campbell Ewald, а германските са Lowe and Partners Company, ID Media, Hill Holiday, Gotham Inc., Mullen and the Martin Agency.

Facebook има за цел да направи първично публично предлагане тази година. Според анализи, в оборот са акции на мрежата на стойност 2,4 милиарда долара. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия