Новите смарт-фони не си струват парите

Новите Смарт-Фони не си заслужават парите, които плащаме. Това важи особено за продуктите в България. Цените на високотехнологичните мобилни апарати в страната ни са доста високи - почти 20%. Дори на някои модели стига 50% по-висока цена от колкот

2011-07-21 20:17:07
Новите смарт-фони не си струват парите
Новите Смарт-Фони не си заслужават парите, които плащаме. Това важи особено за продуктите в България.

Цените на високотехнологичните мобилни апарати в страната ни са доста високи - почти 20%. Дори на някои модели стига 50% по-висока цена от колкото тази из Европейските държави.

Освен това тук нямаме истински FreePhone програми. FreePhone програмата в държавите в Европа ви дава телефонът, който желаете, независимо от модела и марката. Той е абсолютно безплатен, само си плащате месечна такса за обслужване, която не е от порядъка на 100-150 лева, а в диапазона на 20-40 Евро. Освен това в тези програми често влизат десетки други екстри.

Цената на iPhone 4 32GB в България в момента е от 900 до 1300 лева. 900 лв е ако го вземете с абонамент и допълнително плащате месечна такса. Във Англия iPhone 4 32GB е 230 паунда, а с най-ниския клас абонамент телефонът струва само 50 паунда.

Свободно закупуване на същия мобилен апарат от Франция е около 400 Евро, а има и фирми предлагащи го за 600 Евро, но с това идва безплатен интеренет за една година и различни екстри във виртуалния магазин на Apple.

Цените в България не са ниски за нито един продукт, независимо какво казват. Едно просто търсене в Google може да ви убеди във феноменалната ценова разлика. Също така като вземем предвид, че средната заплата, за пример, в Италия е 1750-2000 Евро чисти на месец, а мобилният апарат е iPhone 4 32GB е 480-550 евро в същата държава, можем да си направим извод, че нещо не е наред. Тук вината не може да се хвърли на един човек или една фирма, партия или правителство, това е проблем от преди 15 години и е труден за решаване. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия