Уроци по Facebook и Twitter ще се преподават в австралийските училища

В най-близко бъдеще се очаква Австралия да се превърне в първата страна в света, в която се преподават уроци по безопасно използване на Facebook и Twitter. Асоциацията на родителите в Австралия вече е отправила официално предложение към управа

2011-07-20 13:30:34
Уроци по Facebook и Twitter ще се преподават в австралийските училища
В най-близко бъдеще се очаква Австралия да се превърне в първата страна в света, в която се преподават уроци по безопасно използване на Facebook и Twitter.

Асоциацията на родителите в Австралия вече е отправила официално предложение към управата на учебните заведения за въвеждането на специални часове, в които на учениците ще им бъде обяснявано как да се предпазят от кибертормоз и как да защитават личната си информация.

Предложението дошло, след като случаите на самоубийства заради кибертормоз зачестили, а сексуалните клевети, расистките обиди и заплахите в социалните мрежи се превърнали във все по-често срещано явление.

„Децата често не са наясно с последствията, до които могат да доведат виртуалните обиди и заплахи. Кибертормозът сред подрастващите не е проблем, който ще бъде лесно изкоренен. Има случаи, в които младежите изпадат в депресия и дори правят опити за самоубийства”, коментираха от Асоциацията на родителите в Австралия.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия