Facebook и Google в сериозна битка за надмощие

Стана ясно,че  Facebook  може да пусне услуга, подобна на Skype.  Още вчера се очакваше Марк Цукърбърг, основател на социалната мрежа,   да обяви грандиозния си проект. Потребителите  тръпнеха в очакване на изненадата

2011-07-07 16:08:13
Facebook и Google в сериозна битка за надмощие
Стана ясно,че  Facebook  може да пусне услуга, подобна на Skype.  Още вчера се очакваше Марк Цукърбърг, основател на социалната мрежа,   да обяви грандиозния си проект. Потребителите  тръпнеха в очакване на изненадата, но в края на краищата от компанията предпочетоха да запазят мълчание поне засега.

Специалисти, обаче, прогнозират, че това ще бъде услуга, подобна на Skypе, която щe позволява пълноценна видеовръзка и чат.  Други пък  смятаха, че става дума за дългоочакваното приложение  за таблета iPad  на Apple или за приложение за смартфони за споделяне на снимки.

Съревнованието между Google  и Facebook  продължава с пълна сила и постоянно разширява своя обхват.  Компаниите се опитват да премерят сили във все повече   области.

Междувременно стана ясно, че американският оператор на услугата  за  микроблогинг Туитър  пък преговаря  за привличането на допълнителен частен капитал. В резултат на привлечените инвестиции, капитализацията на Туитър може да достигне 7 милиарда долара.  
Все още, обаче,  не са известни компаниите, които участват в преговорите. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия