Google създаде конкурент на Facebook

Интернет гигантът Google ще конкурира Facebook с нова социална мрежа, наречена Google+. Потребителите на новата платформа растат лавинообразно, а отзивите в световен мащаб засега са изключително добри. Google+ може да се похвали с далеч по-добр

2011-07-02 15:15:57
Google създаде конкурент на Facebook
Интернет гигантът Google ще конкурира Facebook с нова социална мрежа, наречена Google+.

Потребителите на новата платформа растат лавинообразно, а отзивите в световен мащаб засега са изключително добри. Google+ може да се похвали с далеч по-добри настройки за сигурността от тези на Facebook, което се разглежда като едно от главните му предимства.

Приятелите пък могат да се разделят в различни социални кръгове – колеги, съученици, роднини, просто познати и т.н. Бързо и лесно на тези групи могат да се зададат определени настройки, разрешаващи или забраняващи достъпа до всеки елемент от собствения профил.

Голям плюс на новата социална мрежа, разработена от Google, е и мобилната й версия. Тя е далеч по-удобна за потребителите от тази на Facebook.

Новата социална мрежа предлага и най-различни функции, една от които е “Sparks”. Тя търси видеоклипове и статии, свързани с интересите, които сте посочили в профила си. Така, когато имате свободно време, ще можете да се запознаете точно с това, което ви интересува, без да губите излишно време сами да го търсите.

Разбира се, засега Google+ си има и редица недостатъци. Приложенията към платформата са все още малко, а потребителите, макар и бързо да нарастват, като цяло за момента представляват тесен кръг от хора. За да се регистрирате в социалната мрежа, трябва да имате покана от ваш приятел, който вече има профил там.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия