Корейските тийнейджъри с най-висока компютърна грамотност

Корейските тийнейджъри са с най-висока компютърна грамотност сред връстниците си по света, сочат резултатите от проучване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). В изследването са участвали 38 000 15-годишни ученици о

2011-06-30 12:12:45
Корейските тийнейджъри с най-висока компютърна грамотност
Корейските тийнейджъри са с най-висока компютърна грамотност сред връстниците си по света, сочат резултатите от проучване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

В изследването са участвали 38 000 15-годишни ученици от едни от най-развитите в икономическо и технологично отношение държави в света. Те са били подложени на редица тестове, които да оценят способностите им да търсят информация в интернет, да работят с базови компютърни програми и да използват електронна поща.

Оказало се, че тийнейджърите в Южна Корея притежават най-висока компютърна грамотност сред връстниците си. След тях се нареждат младежите от Нова Зеландия, Австралия, Швеция и Исландия. Като цяло, по-умели в работата си с компютър са момичетата, които са изкарали на тестовете средно с около 24 точки повече от момчетата.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия