Създават лаптопи, които ще се зареждат от писането по клавиатурата

Един от най-големите производители на компютърна техника в САЩ обяви, че възнамерява да създаде лаптопи, чиято батерия ще се зарежда от писането по клавиатурата. Бъдещата разработка ще се базира на създадената от австралийски учени клавиатура,

2011-06-26 12:18:13
Създават лаптопи, които ще се зареждат от писането по клавиатурата
Един от най-големите производители на компютърна техника в САЩ обяви, че възнамерява да създаде лаптопи, чиято батерия ще се зарежда от писането по клавиатурата.

Бъдещата разработка ще се базира на създадената от австралийски учени клавиатура, която акумулира енергия, когато човек я използва. Тази енергия според тях е напълно достатъчна да зарежда батерията на един лаптоп, без да му се налага да бъде включван към електрическата мрежа.

Новата технология работи на принципа на обикновените запалки, при които се създава искра под въздействието на пиезоелектричните кристали.

За разработването на лаптоп, чиято батерия ще се зарежда от писането по клавиатурата, ще трябва чрез нанотехнология да се създадат микроскопични пиезоелектрици, които ще се поставят под бутоните. Те ще произвеждат енергия, която ще захранва батерията на лаптопа.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия