Възможно ли е да загубиш работата си заради социалните мрежи?

Интернет и социалните мрежи ни предоставят доста възможности, за да се забавляваме и да прекарваме добре свободното си време, но те могат и да ни навредят, ако действаме, без да помислим преди това. Вижте историята на няколко души, които се оказали

2011-06-18 23:29:27
Възможно ли е да загубиш работата си заради социалните мрежи?
Интернет и социалните мрежи ни предоставят доста възможности, за да се забавляваме и да прекарваме добре свободното си време, но те могат и да ни навредят, ако действаме, без да помислим преди това.
Вижте историята на няколко души, които се оказали безработни, след като извършили необмислени действия в интернет пространството.

През есента на 2009 година американският футболист Лари Джонсън си е позволил да ръси обиди в собствения си канал, както по адрес на недоволните фенове, така и по адрес на треньора си. Първоначалното му наказание за лютия му език било отстраняването му за един мач, но Лари продължавал в същия дух. Така феновете на отбора решили да подпишат петиция за изгонването му от отбора, ръководството се съобразило с желанието на феновете и отстранили играча.

Конгресменът от Ню Йорк Кристофър Лий напуска работното си място заради свои пикантни снимки, на които е гол до кръста и тренира мускулестото си тяло. Снимките се появили в клюкарски сайт и Кристофър подал своята оставка.

Няколко служители на пицария „Domino's Pizza” решили да разнообразят работния си ден, като направили доста гнусотии по храната, след което безцеремонно я сервирали на клиентите на заведението. Тази гнусна шега помежду им не им била достатъчна и затова решили да снимат това, което правят, и да го качат в youtube.com. Те веднага били разпознати и уволнени.

През пролетта на 2009 година Конър Райли получила предложение за работа в Cisco. Младата жена много се зарадвала, че вече ще има повече приходи и побързала да се похвали в Twitter. Грешката, която направила, е че споделила, че приема работата, само заради доброто заплащане, иначе за нищо на света не би била част от този екип. За нейно съжаление служител на Cisko прочел написаното и офертата била оттеглена.

Гилбърт Готфрид бил зарязан от своята приятелка и решил да приеме случилото се с чувство за хумор. Той написал в Twitter, че току-що се е разделил с половинката си, но както казвали японците - до няколко минути ще се появи друга жена. Заради това свое изказване Гилбърт бил уволнен.

Учителят Ашли Пейн бил на почивка в Дъблин, където се забавлявал всяка вечер с приятели, като обикаляли местните пъбове. На сутринта той качвал снимките от предишната вечер в своя профил в социалната мрежа Facebook. На повечето снимки Ашли е във видимо нетрезво състояние. Повечето му колеги от училището, където преподавал, видели снимките, като те достигнали и до директора. Той смята, че поведението му е неприемливо за един учител и го моли да подаде оставката си. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия