Накъде отива Facebook?

Facebook - 700 потребители за 5 години, пазарна цена от 50 милиарда долара и огромно влияние върху ежедневния живот на хората, социална мрежа, която с бясна скорост елиминира повечето си събратя на пазара. Фейсбук  вече е на върха на поч

2011-06-17 15:59:19
Накъде отива Facebook?
Facebook - 700 потребители за 5 години, пазарна цена от 50 милиарда долара и огромно влияние върху ежедневния живот на хората, социална мрежа, която с бясна скорост елиминира повечето си събратя на пазара.

Фейсбук  вече е на върха на почти всички държави в света, където се използва интернет и социални мрежи.  Мрежа е създадена през 2004 година от Марк Цукърбърг. Напоследък обаче, въпреки постоянните подобрения и нововъведения, се  забелязва, че
темповете на разтеж на гиганта се  забавят. На старите абонати започва да им писва. Статистиката показва, например, че  само през този месец в САЩ 6 милиона потребители са деактивирали профилите си.

Експерти по социални мрежи са на мнение, че това се дължи на  претоварването с възможности и начини за споделяне на все повече и повече информация, която обаче не всички потребители искат да се знае за тях.  И макар, че всеки може  да скрие своите данни, потребителите се уморяват от огромното количество информация, която останалите бълват за себе си и начина, по който тя се разпространява . Мрежата е пренаселена и много потребители бягат от нея.  Приятелите им  пък ги следват, защото няма какво да правят там сами.  И така, отливът става лавинообразен.

Част от потребителите се насочват към Туитър - там хем няма толкова много възможности за  споделяне, хем  не се искат  толкова много детайли.

Какво ще се случи в бъдеще с Фейсбук не се знае - това зависи и от решенията на другите големи играчи на технологичния пазар. Напоследък  тежък удар на социалната мрежа  нанесе APPLE, като обяви, че ще интегрира Туитър, а не Фейсбук в софтуера на iPhone  и iPad, така че потребителите да могат да споделят информация и снимки само с един бутон.

Така, въпреки 700-те милиона потребители, Фейсбук е изправен пред сериозни опасности. Каква ще бъде съдбата на социалната мрежа по-нататък, обаче, все още не може да се прогнозира. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия