Новият 'писък' при технологиите

Технологиите  се развиват с такива темпове, че управлението  им ще става с потупване на пръсти по бюрото, но ще е подпомагано и от миниатюрни ‘съгледвачи’. Конструкторите от корейската компания Celluton са съ

2011-05-26 14:40:15
Новият 'писък' при технологиите

Технологиите  се развиват с такива темпове, че управлението  им ще става с потупване на пръсти по бюрото, но ще е подпомагано и от миниатюрни ‘съгледвачи’.


Конструкторите от корейската компания Celluton са създали еволюирала компютърна мишка, която разпознава движението на пръстите. Тя се нарича evoMouse и е офомена катоиграчка-кученце.


Вместо очи, мишката има инфрачервени датчици, с които се следят движенията на пръстите. Така човек може с потупване на пръсти да мести курсора върху монитора, да кликва веднъж или два пъти, както и да натиска десен или ляв бутон, може да прелиства страници на текстови документи, да върти и увеличва цифрова снимка , да рисува и да пише.


Според конструкторите, невидимата мишка ще е много удобна за пътуване, но също така и за офиса, защото намалява натоварването на ктиката.


Невидимата мишка е стъпка напред в развитието на друга отдавнашна идея в компютърни свят – създаването на виртуална проекционна клавиатура. Специалистите от корейската компания напредват и в тази посока.


Тяхната ‘Magis Сube’ представлява миниатюрен лазерен проектор, който изобразява върху гладка повърхност картина на стандартна клавиатура. Инфрачервена система разпознава движението на пръстите, независимо колко вирутални клавиши се натискат едновременно. Тази клавиатура е съвместима както с компютри, така и с мобифони. Все още не е ясно, обаче, доколко тази клавиаура има бъдеще, защото се смята, че писането на дълъг текст, без да се усеща податливостта на реалните клавиши от пръстите няма да е удобно.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия