Чрез технологията PrimeSense, компютърът ще може да се управлява чрез жестове

На изложение в Хановер , компанията Asus представи  WAVI   Xtion  - отговор на системата на  Microsoft Kinect. Новата разработка е предназначена за включване към компютъра и може да се използва не само за игри. Специа

2011-05-08 16:13:07
Чрез технологията PrimeSense,  компютърът ще може да се управлява чрез жестове
На изложение в Хановер , компанията Asus представи  WAVI   Xtion  - отговор на системата на  Microsoft Kinect. Новата разработка е предназначена за включване към компютъра и може да се използва не само за игри.

Специалните датчици и технологията РrimeSense   са това, което осигурява на потребитгеля възможността да управлява машината с жестове.  Интерфейсът на жестовото управление е Asus Xtion Portal.  Системата ще бъде на пазара още през месец юни, а стойността се планира да е 220 долара.

Специално за системата ще започне да функционира и оnline магазин @vibe, чрез който потребителите ще могат да придобиват музика, игри и различни приложения.

Сред основните теми на изложението са ‘облачните’ технологии, които позволяват  да се съхраняват данни не в самия компютър, а в интернет ресурс, като достъпът до тях може да се осъществи от  всеки компютър.  

Внимание заслужават и устройствата, които позволяват да се възприема 3D образ без специални очила. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия